Εθνικός Φιλιππιάδας

Εθνικός Φιλιππιάδας-Όλυμπος Κέρκυρας 3-2

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Εθνικού Φιλιππιάδας πήρε τη νίκη από τον Όλυμπο με 3-2 και βελτίωσε αισθητά τη βαθμολογική της θέση σε αντίθεση με την κερκυραϊκή ομάδα που νιώθει πλέον καυτή την ανάσα του Θεσπρωτού, ο οποίος κέρδισε μέσα στην Άρτα τη Φιλοθέη.

 

Ο αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και έγινε σε ένα ακατάλληλο θα λέγαμε γήπεδο που είχε μετατραπεί σε βούρκο. Κι αυτό γιατί έβρεχε αρκετή ώρα πριν και καταρρακτωδώς κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού. Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τους τρεις βαθμούς αφού θέλουν να αποφύγουν τις περιπέτειες στο τέλος του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιγνίδι, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά η ομάδα του Ολύμπου κατάφερε, όχι μόνο να ισοφαρίσει στο ημίχρονο, αλλά να κάνει και κάποιες ευκαιρίες που αν τις αξιοποιούσε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Στην επανάληψη, η ομάδα της Φιλιππιάδας ήταν αυτή που πίεσε από την αρχή, δημιούργησε δυο πολύ καλές ευκαιρίες και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, πήρε κεφάλι στο σκορ. Βρισκόμενος πίσω ο Όλυμπος στο σκορ, δεν είχε άλλη επιλογή, από το να βγει μπροστά και να κυνηγήσει το γκολ. Είναι γεγονός ότι με τον πολύ γρήγορο Δ. Παπά δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, μάλιστα ο ίδιος παίκτης κέρδισε και αξιοποίησε πέναλτι φέρνοντας το παιγνίδι στα ίσα, όμως στο 5΄ των καθυστερήσεων είχαμε το γκολ για την ομάδα της Φιλιππιάδας, ένα γκολ που της έδωσε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και την φέρνουν πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο της παραμονής. Από την πλευρά του ο Όλυμπος, θα πρέπει να προσέξει στη συνέχεια, έχει να δώσει ουσιαστικά τρία ματς (ενώ δυο παιγνίδια παίρνει στα χαρτιά)  και είναι πολύ πιθανό η παραμονή να κριθεί στην Ηγουμενίτσα στο παιγνίδι Θεσπρωτού-Ολύμπου.

Φάσεις και γκολ

6΄ Σε εκτέλεση φάουλ του Παπαπαναγιώτου, η μπάλα φτάνει στον Γυφτοκώστα, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Γκίνης.

10΄ Φάουλ εκτελεί ο Παπάς Τ., ο Ιωνάς παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Μπαντής διώχνει.

13΄ ΓΚΟΟΟΛ 1-0: Σε ψαλίδι του Γυφτόκωστα, ο Πάνος από κοντά πιάνει την κεφαλιά και κάνει το 1-0.

22΄ Ο Τσεβανέδης εκτελεί πολύ ωραία ένα φάουλ, αλλά εντυπωσιακά διώχνει ο Μπαντής.

29΄ Ο Ιωνάς χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει μέσα απ΄τη μικρή περιοχή.

34΄ Ο Τσιάβος εκτελεί φάουλ, η μπάλα φτάνει στον Μωραΐτη, το δυνατό σουτ του οποίου εντυπωσιακά διώχνει ο τερματοφύλακας της Φιλιππιάδας.

38΄ ΓΚΟΟΟΛ 1-1: Ο Παπάς Δ. ελίσσεται, βρίσκει στην περιοχή τον Ιωνά κι αυτός από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.

57΄ Πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Πάνου, η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω.

59΄ Ισχυρό σουτ του Φλώρου, διώχνει εντυπωσιακά ο Γκίνης.

61΄ ΓΚΟΟΟΛ 2-1: Ο Τσακανίκας με δυνατό σουτ, κάνει το 2-1 αφού η μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα, βρίσκει και το δοκάρι.

71΄ Πολύ ωραίο σουτ του Δ. Παπά πέφτει στη γωνία και μπλοκάρει ο Μπαντής.

73΄ ΓΚΟΟΟΛ 2-2: Ο Δ. Παπάς ελίσσεται, μπαίνει στην περιοχή, ανατρέπεται, κερδίζει πέναλτι που το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος.

77΄ Δυνατό σουτ του Δ. Παπά, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.

90+5΄ ΓΚΟΟΟΛ 3-2: Ο Πάνος πιάνει ένα καλό σουτ, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα του Γκίνη.

Διαιτητές: Μαστροδήμος, Ακριβός, Τσαρέλης (Λάρισας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Γατσέλος, Κοντογεώργος, Παλιάγκας, Μπαλάφας, Λέντζος (43΄ λ.τ. Φλώρος), Κολιός  (70΄ Ναυρόζογλου), Πάνος, Γυφτοκώστας, Τσακανίκας, Παναγιώτου.

ΟΛΥΜΠΟΣ: Γκίνης, Τσιάβος, Ρωμαντζάς, Βασιάκης, Παπάς Τ., Βλάσσης (73΄ Μάμαλος), Παπάς Δ. (88΄ Βασιλάκης Δ.), Τσεβανέδης, Ιωνάς, Μωραΐτης, Μπούας (88΄ Παπάς Ι.).